„ȚINUTUL BUZĂULUI”, PROPUS ÎN REȚEAUA GLOBALĂ A GEOPARCURILOR PROTEJATE UNESCO

0
609

Anunțul potrivit căruia Geoparcul „Ținutul Buzăului” va fi propus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor protejate UNESCO a fost făcut de către președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, la TV Sud Est. Luna viitoare, specialiștii Consiliului Județean, împreună cu cei ai Universității București, parteneri de 13 ani în acest proiect, vor depune documentația necesară pentru ca geoparcul să fie recunoscut internațional.

„Ținutul Buzăului” include o zonă care cuprinde 18 comune din zona de deal și munte din nord-vestul județului Buzău, fiind o zonă complet rurală cu circa 50.000 de locuitori. Geoparcul poate fi vizitat pe toată durata anului, gratuit. Accesul se face pe drumuri județene sau comunale, care urmează văile a trei râuri: Sibiciul, Bălăneasa și Slănicul de Buzău. Geoparcul are două intrări principale, prin comuna Berca și prin comuna Colți.

Mișcarea pentru constituirea Geoparcului „Ținutul Buzăului” a fost inițiată în 2007 de către reprezentanții Universității București, în colaborare cu specialiștii Biroului de turism al Consiliul Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + = 8