ESTE SEZONUL ZMEUREI, LA MAXENU

0
133

Este sezonul fructelor de pădure, iar delicioasa zmeură de Maxenu, care provine dintr-un soi dulce și aromat, este disponibilă deja în câteva piețe din Buzău și județele vecine. Familia care deține plantația de zmeur recoltează de aproape două săptămâni și vinde fructele, pentru început, cu 30 de lei kilogramul. Pentru a onora cererile de zmeură, membrii familiei Roșu intră de două ori pe zi la cules. Au înființat cultura de zmeur pe aproape trei pogoane din localitatea buzoiană Maxenu. Efortul este mare, pentru că ajutoarele se găsesc din ce în ce mai greu.

Butașii de zmeur încep să dea rod din primăvară și rezistă până la sfârșitul toamnei, cu ajutorul naturii și al fermierilor, care folosesc sisteme de irigare prin picurare și gunoi de grajd. Zmeura fermei de la Maxenu provine dintr-un soi nemțesc, dulce, rezistent și foarte productiv. În timpul verii, aromatele fructe trebuie culese zilnic, pentru că se coc rapid. Culegătorii au propriile repere pentru a ști ce se adună și ce nu de pe butași.

Zmeura este bogată în vitamine, la fel ca toate fructele de pădure. De asemenea, este un fruct bogat în acid elagic, un compus fenolic ce ajută la prevenirea cancerului, care inhibă creșterea celulelor canceroase și care oprește dezvoltarea anumitor forme de cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here