REORGANIZAREA SPITALULUI DIN RÂMNICU SĂRAT PENTRU PRIMIREA UNUI NUMĂR MAI MARE DE PACIENȚI CU CORONAVIRUS

0
1195

Vizită surpriză în această după-amiază la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, acolo unde sunt tratați bolnavii de coronavirus. Mai exact, această unitate a primit vizita Ministrului Sănătății, Nelu Tătăru, anunțată de altfel de către primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, pe pagina sa de Facebook. Cum Buzăul continuă să înregistreze noi îmbolnăviri, conducerea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat a relocat paturile, astfel încât în unitatea medicală pot fi tratați acum până la 190 de bolnavi.

,,Am avut astfel ocazia de a-i prezenta situația spitalului nostru și mai ales a miilor de râmniceni care de peste trei luni se confruntă cu lipsa serviciilor medicale. Ca bun cunoscător al sistemului medical, pe care îl conduce de câteva luni, domnia sa știe foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat și se confruntă localitățile în care spitalele au fost transformate în unități de suport COVID-19. (…) L-am însoțit și într-o scurtă vizită la Spitalul Municipal, unde Directorul medical, doamna doctor Felicia Vasile, i-a prezentat domnului ministru pașii pe care conducerea unității și personalul medical i-au pregătit pentru deschiderea spitalului si Ambulatoriului de specialitate”, a precizat Sorin Cîrjan.

Edilul a anunțat că în urma discuțiilor purtate cu ministrul Sănătății, acesta din urmă a anunțat că va cere Direcției de Sănătate Publică Buzău o nouă evaluare a situației din județ și să pregătească astfel, momentul revenirii la funcționalitatea normală a spitalelor. ,,Din păcate, creșterea alarmantă a numărului de cazuri din țară și din județ face mai dificil acest proces momentan, însa am primit asigurări că vom fi sprijiniți ca imediat ce vor fi întrunite condițiile, Spitalul Municipal să-și redeschidă porțile. Mâine ar urma ca Ministrul Sănătății să ceară DSP Buzău o nouă evaluare a situației din județ și să pregătească astfel, momentul revenirii la funcționalitatea normală a spitalelor”, a mai scris primarul municipiului Râmnicu Sărat.

De la debutul pandemiei, județul Buzău înregistrează 405 bolnavi de coronavirus, dintre care 176 s-au vindecat și au fost externați. În prezent, bolnavii din Buzău sunt internați atât în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cât și în secțiile TBC și Boli Infecțioase ale Spitalului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

22 + = 28