„MINUNI” LEGUMICOLE, LA STAȚIUNEA DE CERCETARE DIN BUZĂU

0
515

Vă închipuiați vreodată că ați putea prepara dintr-o singură plantă o salată cu gustul și propețimea salatei clasice, dar cu o ușoară aromă de hrean și iuțimea ardeiului nemțesc? Ei bine, astfel de ciudățenii sunt deja produse în serele și terenurile Stațiunii de cercetare legumicolă din Buzău, iar aceste minunății vor ajunge cât de curând în toate grădinile.

Planta seamănă cu o salată creață, însă diferă foarte mult. Este înrudită de fapt cu varza, are gustul și prospețimea salatei clasice, pe care mulți o consumăm în această perioadă a anului. Are însă câteva particularități care o fac unică. Salata picantă adună laolaltă aromele și gustul mai multor plante aromatice. Combinată cu roșii și castraveți, frunzele acestei plante dau o savoare aparte.

O altă „ciudățenie” din serele stațiunii de cercetare din Buzău este spanacul de Okinawa, un soi în curs de aclimatizare care poate fi cultivat pe toată durata anului. Are un gust mai intens decât varianta clasică iar preparatelor, proaspete sau gătite, le oferă un aspect deosebit.

După mulți ani de muncă, specialiștii de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău au reușit să adapteze la clima și solurile locale câteva plante aromatice de mare valoare. Printre ele, găsim Mursalski Chai, o plantă consumată cândva de

Mii de plante aromatice sau condimentare, legume și verdețuri aduse din alte zone ale globului se află în curs de aclimatizare la stațiunea de cercetare din Buzău. Unitatea mai are în conservare peste 10.000 de soiuri vechi de plante alimentare sau decorative, care dispăruseră de multă vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =