GUVERNUL A DECIS PRELUNGIREA CU 30 DE ZILE A STĂRII DE ALERTĂ

0
466
Sursa foto: al-monitor.com

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunțat că s-a decis în şedinţa de Guvern de astăzi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Aceasta vine ,,la pachet” cu o serie de măsuri de aşa-zisă relaxare faţă de precedenta perioadă.  ,,S-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de urgență. În aceste condiții, se negociază și un al treilea pachet de măsuri de relaxare. S-a decis să se relaxeze anumite activități. Grădinițele, creșele și afterschool-urile își vor relua activitățile pe parcursul verii, cu o serie de măsuri de precauție. (…) După un număr de 166 de cazuri noi ieri, astăzi am avut 250 de cazuri, 10 decese de ieri până astăzi, avem peste 4.500 de cazuri active, în acest context, şi tocmai în evoluţia focarelor care se află în diseminare, s-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă„, a declarat Tătaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că în aceste condiţii se gestionează în continuare şi un al treilea pachet de măsuri de relaxare. ,,Tot în şedinţa de astăzi, ca urmare a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a decis să se relaxeze anumite activităţi„, a completat Tătaru.  Mai exact, s-a luat deciza de a relua activitatea în sălile de fitness, s-a luat decizia relaxării mall-urilor, a tot ce însemnă spații de vânzare, nu a cimatografelor, foodcourt-urilor și a acelor locuri de joacă.

Se redeschid slujbele sau adunările religioase în interior. Acestea se fac în contextul respectării acelei distantari fizice. Numărul de persoane aflat în interiorul sălilor se va determina în funcție de suprafața acestor săli. La fel, obligativitatea purtării măştior este meținută. Tot ce înseamnă sport în aer liber să se respecte aceleași condiții de distanțare. Orice eveniment privat în interior nu va depăși 20 de persoane, iar în exterior 50 de persoane. ,,Respectând niște reguli de precauție putem gestiona o situație care să ne ducă în iulie la un alt pachet de relaxări. Conștientizăm și noi, ca Guvern, și dumneavoastră,  populația, că situația încă nu este la final„, a mai declarat Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 75