PRECIZĂRI DIN PARTEA ISJ BUZĂU, ASUPRA FELULUI ÎN CARE SE VA FACE TRIAJUL ÎN SALA DE EXAMEN

0
612

Inspectoratul Școlar Județean Buzău anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, cum se va face triajul în sala de examen, atât a elevilor cât și a cadrelor didactice, începând de astăzi, atunci când va avea loc proba scrisă la proba scrisă la limba și literatura română la Evaluarea Națională. Astfel, în zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor. Adică va fi măsurată temperatura cu termometrul noncontact, la umbră, iar aceasta nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute. Totodată, se va ține cont de posibilele simptome respiratorii, cum ar fi tuse frecventă, strănut frecvent sau stare generală modificată.

,,Fiecare centru de examen va dispune de echipamente și materiale de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc). De asemenea, se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanței ușii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide; intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de examen și alte încăperi, vor fi semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat; se asigură existența, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar”, precizează în comunicat IȘJ Buzău.

În sălile de clasă, examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 m unul față de celălalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + = 26