PESTE 300 DE ELEVI BUZOIENI, ABSENȚI LA PRIMA PROBĂ A EXAMENULUI DE EVALUARE NAȚIONALĂ. 17 SUNT IZOLAȚI ACASĂ

0
726

Și în județul Buzău, prima probă a examenului de Evaluare Națională a fost susținută în condiții speciale. La examen s-au înscris 3833 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județ, însă numai 3503 au fost prezenți astăzi în sălile de examen. Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Buzău, 17 elevi sunt izolați la domiciliu. A doua probă a examenului, proba la matematică, va avea loc miercuri, 17 iunie, începând cu ora 9.00. Și atunci elevii trebuie să respecte toate măsurile de igienă impuse de autorități.

La ambele probe, timpul destinat elaborării lucrării este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video, iar primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen din județ. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie și 23 iunie. Acestea pot fi însă transmise și prin mijloace electronice.

În acest caz, candidații completează, semnează și transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației se poate modifica. La proba de limba si literatura română, de astăzi, elevii au avut de descris particularitățile genului epic analizând un fragment din ,,Zborul” de Sorin Titel și de prezentat o compunere cu o întâmplare inspirată din activitatea lor preferată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 58