NOI FACILITĂŢI ALE SERVICIULUI SPAŢIUL PRIVAT VIRTUAL

0
542

Persoanele înregistrate în Spaţiul Privat Virtual (SPV) pot face plata obligaţiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghişeul.ro, soluţie care permite achitarea a peste 30 de impozite şi contribuţii, conform celui mai recent comunicat al ANAF.

Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fis­cală dezvoltă şi implementează, permanent, noi facilităţi ale  Spaţiului Privat Virtual pentru a oferi noi servicii facile şi utile tuturor contribuabililor. Acestă facilitate este operaţională din 11 iunie 2020, primele plăţi fiind deja efectuate de către contribuabili.

Plata a fost introdusă pentru toate tipurile de creanţe fiscale care se pot plăti cu cardul prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, iar instrucţiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul instituţiei, la următorul link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf.

În Spaţiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligaţiilor fiscale”, se afişează pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreşte plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apăsarea butonului ”Afişare obligaţii restante”, se afişează lista obligaţiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro şi care cuprinde peste 30 de poziţii, de la impozitul pe venituri, la contribuţii, accize colectate şi până la plata unor penalităţi.

La apăsarea butonului „Plăteşte”, utilizatorul este direcţionat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde se bifează căsuţa „Aprob plata şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare” si butonul „PLATESTE”. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 13