ECHIPE DE CONTROL LA BUZĂU, PENTRU VERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURILOR LEGALE PE TEMA COVID-19

0
519

În ultima perioadă, numărul zilnic al infectărilor cu noul Coronavirus, semnalate la nivelul județului Buzău a depășit toate cotele înregistrate până acum, atât în starea de urgență, cât și în starea de alertă.  În acest context, prefectul județului, Leonard Dimian, a transmis astăzi un semnal de alarmă cu privire la situația în care se află Buzăul. ,,Transmit public astăzi un semnal de alarmă tuturor buzoienilor. În ultima perioadă, numărul zilnic al infectărilor cu noul Coronavirus a depășit toate cotele înregistrate până acum, atât în starea de urgență, cât și în starea de alertă. Privesc cu îngrijorare faptul că apar, pe lista persoanelor infectate, cadre medicale sau lucrători în centrele speciale ale sistemului de asistență socială. Evoluția numărului de infecții cu noul Coronavirus în județul nostru arată mai multe lucruri pe care trebuie să le subliniez:

– pandemia este departe de a fi trecut. Pandemia nu ține cont de măsurile de relaxare, ci dimpotrivă, evoluția ei este favorizată de acestea.

– în Buzău nu avem focare de infecție, pe care să le izolăm prin carantină și să le neutralizăm. Avem TRANSMITERE COMUNITARĂ.

– nivelul de vigilență a cetățenilor față de pericolul reprezentat de Covid-19 a scăzut la un nivel îngrijorător”, a menționat Leonard Dimian.

Totodată, prefectul a anunțat că va dispune constituirea unor echipe de control pentru verificarea respectării măsurilor legale pe tema COVID-19. ,,Nu voi ezita să fac plângeri penale tuturor celor care contribuie la răspândirea virusului”, a mai spus Dimian, care a condamnat, în același timp și acțiunile unora de pe rețelele de socializare, prin care se încearcă diminuarea riscurilor de transmitere a virusului, în timp ce alții chiar îndeamnă la nerespectarea măsurilor. ,,(…) Este dezarmant să vezi ce nebunie este pe internet și pe rețelele de socializare, câte știri false și câte îndemnuri la nesupunere civică și încălcare a măsurilor de prevenire stabilite de Guvern. Unii susțin că rezultatele transmise de specialiștii Direcțiilor de Sănătate Publică sunt făcături, iar alții, de exemplu, susțin pur și simplu că pandemia nu există, că este o invenție. Sunt de părere că Statul trebuie să își întărească intervenția în această zonă. (…)Voi constitui echipe de control pentru verificarea respectării măsurilor legale pe tema Covid-19 și nu voi ezita să fac plângeri penale tuturor celor care contribuie la răspândirea virusului ”, a mai adăugat prefectul.

În finalul mesajului său, prefectul Leonard Dimian îi sfătuiește pe buzoieni să păstreze distanța socială, indiferent de situație, și să evite aglomerările, pentru că acestea sunt sursă de infectare. La nivelul județului Buzău, în ultimele trei zile, s-au înregistrat   73 de noi cazuri (sâmbătă 23, duminică 32 și luni 18 cazuri) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + = 15