MUNIȚIE RĂMASĂ NEEXPLODATĂ, DISTRUSĂ LA STÂLPU

0
457

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupașcu” al județului Buzău a desfăşurat ieri, în poligonul amenajat din comuna Stâlpu o şedinţă de distrugere a muniţiilor neexplodate asanate de pe teritoriul municipiului Bucureşti, respectiv judeţelor Ilfov şi Buzău. Acțiunea a fost coordonată de personal autorizat din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă Ciolpani şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău. Echipa pirotehnică a inspectoratului a fost solicitată să intervină de la începutul anului în 27 de misiuni de asanare a muniţiei pe raza judeţului Buzău.

În urma misiunilor au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii,  proiectile de artilerie și alte elemente de muniţie. În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Pirotehnicienii buzoieni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 21 = 27