SITUAȚIA SE COMPLICĂ ÎN CENTRELE DE OCROTIRE ALE DIRECȚIEI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI BUZĂU

0
754

În ultimele 24 de ore, au fost raportate încă 3 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în alte două centre rezidență de asistență socială. Este vorba despre o angajată de 63 de ani, personal medical, care prezintă forme ușoare ale bolii și de alte două salariate, de 50 și respectiv 32 de ani, ambele fără simptome ale îmbolnăvirii. Potrivit Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, alte 6 persoane, angajate ale centrelor rezidențiale respective, colegi de tură ale celor 3 femei depistate pozitiv, au fost plasate in izolare la domiciliu.

Veștile sunt cu atât mai rele cu cât acestor 3 îmbolnăviri li s-au adăugat în ultima zi, alte 5 cazuri. În două situații este vorba despre două femei cu boli oncologice, una de 67 de ani, internată în Secție de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, iar cealaltă, de 42 de ani, testată într-o clinică privată din București. Alte două femei depistate pozitiv, de 50 și 42 de ani, care prezentau simptome ale bolii, se aflau internate în secții ale Spitalului Județean Buzău.

În ceea ce privește ultimul caz, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, este vorba despre o mamă în vârstă de 18 ani, internată la o unitate sanitară din București, contact direct cu copilul său, un sugar de o lună, internat cu simptomatologie în SecțiaPediatrie a SJU Buzău (izolat), transferat la Spitalul ”Victor Babeș” din București. Pacienții depistați cu coronavirus în ultimele 24 de ore au fost transferați la Rm Sărat.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 233, 134 persoane fiind declarate vindecate și externate. În prezent, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 35 de persoane, iar pentru alte 1.561 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 68 = 74