O NOUĂ AUTORITATE A STATULUI VA ANCHETA ACTIVITĂȚILE ILEGALE ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI

0
597

Un proiect de lege care a fost adoptat de Camera Deputaților, a primit raport favorabil de la Senat, în calitate de cameră decizională. Este vorba despre un act normativ care prevede înființarea unei autorități ce ar urma să se ocupe de combaterea infracțiunilor împotriva mediului înconjurător. Este vorba despre Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu care va cerceta activitățile ilegale ce au dus la poluarea mediului înconjurător și au afectat sănătatea oamenilor.

Printre infracțiunile de mediu ce vor fi cercetate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu se numără poluarea aerului și a apei sau colectarea necorespunzătoare a deșeurilor periculoase, scrie avocatnet.ro. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu se va mai ocupa și de reducerea suprafeței fondului forestier, de defrișările ilegale, de folosirea dispozitivelor speciale de marcat fără drept, de pășunatul în zonele în care nu este permis acest lucru, de distrugerea faunei, florei sălbatice și a ariilor naturale protejate.

Din Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu vor face parte specialiști din domeniul informatic, domeniul silvic, al calității apei, al calității aerului, al calității solului, al gestiunii deșeurilor, al emisiilor industriale, precum şi din alte domenii care țin de protecția mediului, pentru clarificarea unor aspecte tehnice sau de specialitate în activitatea de urmărire penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =