DRAMA DE NEÎNCHIPUIT PENTRU UN COPIL DIN COMUNA BUDA

0
799

La doar 9 ani, un copil sărman din comuna Buda trăiește o dramă de neînchipuit. După ce a trăit toată viața într-un bordei dărăpănat, la marginea unei păduri, el a rămas acum și fără tatăl care avea grijă de el. Zilele trecute, bărbatul de 46 de ani, care muncea cu ziua să aibă bani să-i cumpere copilului mâncare și haine, s-a simțit rău și a chemat salvarea. Ambulanța care a ajuns la el, l-a transportat la spital, împreună cu băiatul, rămas aproape singur pe lume. Micuțul a fost cazat temporar în Secția Pediatrie a Spitalului Județean, unde i-au fost asigurate trei mese pe zi.

Deși medicii l-au operat pe bărbat și au încercat să-l salveze, ulcerul perforat și o puternică infecție abdominală l-au răpus. Cadrele medicale nu au avut inimă să-i spună copilului că tatăl său a pierit. Copilul ar fi putut fi îngrijit de familia tatălui său. De altfel, o soră a bărbatului, care stă în București și are o situație materială bună, va achita toate cheltuielile de înmormântare și-l va îngropa pe bărbat în Capitală. Femeia nu vrea totuși să poarte responsabilitatea băiatului. În aceste condiții, băiatul de 9 ani a fost preluat de reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău și internat într-un izolator.

Alături de el se află și mama sa, care, alertată de autorități, a venit la Buzău, cerând ca fiul său să-i fie dat în grijă. Femeia a povestit că ea s-a ocupat de creșterea copilului și a locuit împreună cu băiatul și tatăl acestuia până acum 3 săptămâni, când a fost victima violenței bărbatului și a fost nevoită să plece la mama ei. Reprezentanții de la Protecția Copilului urmează să decidă dacă băiatul va rămâne în grija mamei, care și-a manifestat dorința de a-l crește, așa cum este normal, sau va ajunge într-un centru de plasament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =