AMENZI DE PESTE 50.000 DE LEI APLICATE OPERATORILOR ECONOMICI BUZOIENI

0
1062

Buzoienii ar trebui să fie precauți nu doar din cauza coronavirusului, ci și a alimentelor pe care le cumpără din magazine. Este sfatul inspectorilor de la Protecția Consumatorilor care au controlat recent mai multe magazine din municipiul Buzău. Comisarii de la OPC au făcut controale în carmangerii, în magazine din Piața Centrală în care se vând mezeluri și carne, dar și alte produse alimentare. De asemenea, au mers în control la o importantă unitate din Piața Centrală, în care se vinde mâncare gătită, pe care consumatorii o pot lua la pachet.

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au verificat felul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, în timpul actului comercial, în municipiul Buzău. Echipele mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov și ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Buzău, coordonate de Veronica Valentina Mitran-Piticu, Vicepreședinte, Paul Anghel Director General, și Eduard Ștefan Olteniceanu, Secretar General, au controlat operatorii economici din oraș, care comercializau produse alimentare și nealimentare. Au fost verificați 12 operatorii economici, la 7 din ei înregistrându-se diverse abateri, ocazie cu care au fost dispuse 3 avertismente și 4 amenzi contravenționale, în valoare totală de 53.000 de lei.

Printre cele mai importante nereguli constatate de comisarii ANPC s-au numărat ,,comercializarea produselor alimentare, lipsa inscripționării termenului de valabilitate la produse din pește, comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate depășit, neasigurarea condițiilor optime de depozitare, în conformitate cu regimul de temperatură indicat de producător, expunerea la vânzare a produselor fără etichete pe care se află elementele de identificare și caracterizare, pentru jucării, vânzarea unor produse aflate pe lista de alertă RAPEX ca fiind menționate pentru a fi interzise la comercializare în țările Uniunii Europene și comercializarea unor produse fără etichete pe care se află elementele de identificare și caracterizare”, după cum anunță reprezentanții ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 27 = 33