BUZĂUL A DEPĂȘIT 200 DE CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRI CU CORONAVIRUS!

0
445

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 3 cazuri de infectare cu COVID-19. Este vorba despre doi copii și un bărbat. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 201. Primul caz este un băiețel de 9 luni, din municipiul Buzău, internat la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolat), simptomatic. Sugarul a fost transferat la Spitalul ”Victor Babeș” din București. Al doilea copil care a fost confirmat pozitiv cu coronavirus are 14 ani și este fiul râmniceanului de 37 de ani, internat la Secția Pnemoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolat), simptomatic. Ultimul pacient este un bărbat de 65 de ani, fiul femeii de 84 ani, testată în domiciliu, ușor simptomatică, contact direct cu cazul 161- pacient sex feminin, 54 de ani, personal medical Secția ORL a SJU Buzău, internată și diagnosticată la Spitalul V. Babeș din București. Cei doi pacienți au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Potrivit aceleiași surse 105 persoane au fost declarate vindecate și externate. În prezent, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 27 de persoane, iar pentru alte 1.630 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. În ultimele 24 de ore, polițiștii buzoieni împreună cu Poliția Locală, efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1.305  persoane.

A fost depistată că nu respectă condițiile de izolare o persoană, care a fost sancționată contravențional, valoarea amenzii fiind de 1.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 17 sancțiuni, dintre care una pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 11 pentru tulburarea liniștii publice și 5 sancțiuni la alte acte normative, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 6.600 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =