CONTROVERSE LA RÂMNICU SĂRAT

0
745

Controverse la Râmnicu Sărat pe tema copacilor seculari din curtea Colegiului Național ,,Al. Vlahuță,, care ar urma să fie tăiați prin implementarea unui proiect de modernizare și reabilitare a liceului, ce prevede și construirea unei baze sportive. Foștii elevi ai Colegiului Național ,,Al. Vlahuță” fac un apel la  administrația locală pentru a găsi alte soluții de realizare a bazei sportive și de a nu sacrifica copacii simbol pentru generații întregi de elevi. Reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat susțin însă că etapele proiectului erau cunoscute și că în următoarele zile vor prezenta opiniei publice toate documentele care susțin realizarea bazei sportive moderne.

Viorel Holban, președintele PNL Râmnicu Sărat, susține proiectul de reabilitare a Colegiului Național ,,Al. Vlahuță,, însă nu este de acord cu tăierea arborilor seculari din curtea acestuia. Holban reamintește că el este inițiatorul acestui proiect de modernizare, însă acesta a fost modificat de actualul primar al orașului în perioada 2018-2019 și aprobat de Consiliul Municipal. Liderul liberal îl felicită, totuși, pe primarul Sorin Cîrjan, pentru implementarea proiectului de modernizare a Colegiului, chiar dacă lucrările se realizează cu întârziere.

Liderii PNL din Râmnicu Sărat au solicitat administrației locale să găsească alte soluții, astfel încât copacii din curtea liceului să nu fie tăiați. Viorel Holban precizează că demersul nu este nicidecum unul politic, ci doar un semnal de alarmă având în vedere că arborii seculari au o valoare sentimentală pentru generații întregi de elevi ai Colegiului Național ,,Al. Vlahuță”.

Viceprimarul municipiului Râmnicu Sărat susține că administrația locală nu dorește distrugerea spațiilor verzi și că va ține cont de toți pașii legali pentru realizarea bazei sportive. Reprezentanții PNL consideră că autoritățile pot identifica alte soluții pentru construirea bazei sportive, iar proiectul poate fi modificat astfel încât copacii să fie salvați.

În urma discuțiilor purtate recent de către conducerea liceului cu  constructorul, adminstrația din Râmnicu Sărat a decis să amâne începerea lucrărilor la baza sportivă, pentru a nu afecta desfășurarea examenului de Bacalaureat. Deși autoritățile locale consideră că amenajarea unui teren de baschet în curtea Colegiului Național ,,Al. Vlahuță” este necesară, liberalii amintesc că un astfel de teren există și la Sala Sporturilor, aflată în imediata vecinătate. De asemenea, în oraș sunt alte două săli de sport – la Liceul Agricol și Colegiul Național „Al. Vlahuță”, un teren sintetic în spatele Catedralei, precum și un teren de sport din curtea colegiului. Nu în ultimul rând, municipalitatea dispune și de terenul de fotbal preluat de la fosta unitate militară, care încă stă în paragină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 91