1 IUNIE, ZIUA RELAXĂRII

0
516

Ziua de 1 iunie vine cu al doilea val de relaxări în România, după cel din 15 mai. Deschiderea teraselor este în prim-plan, însă măsura vine cu un set de reguli. Rezervarea prealabilă și un număr maxim de patru persoane la o masă, sunt principalele măsuri luate de autorități. Ordinul care stabileşte regulile pentru funcţionarea teraselor, publicat sâmbătă dimineaţă, spune că ocuparea locurilor se va face cu rezevare anterioară, astfel încât aglomerările la intrare să fie evitate, iar în cazul apariţiei unei infectări cu COVID-19 autorităţile să ştie de unde să înceapă ancheta epidemiologică.

La masă pot sta cel mult patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, la o distanţă de 1,5 m între ei. La final, recomandarea este să plătească cu cardul. Totodată, clienții nu vor putea muta meniuri, solniţe, oliviere şi alte obiecte de la o masă la alta, acestea urmând să fie dezinfectate imediat după plecarea clienţilor de la masă. Personalul care serveşte va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi folosite şi la pregătirea mesei.

Ziua de 1 iunie, nu aduce doar mult aşteptata redeschidere a teraselor şi plajelor, ci şi redeschiderea librăriilor, galeriilor de artă, bibliotecilor şi a muzeelor. Și accesul în aceste locații se va face după reguli de igienă și siguranța sanitară, cu purtarea măștii de protecție, și cu limitarea numărului de vizitatori dar și a timpului petrecut în incinta acestora. Tot de astăzi dispar și ultimele declarații pe proprie răspundere care mai rămăseseră în vigoare, cele pentru deplasările în afara localităților. Nu va mai fi nevoie să justificăm motivul pentru care plecăm la mare, la munte sau la părinții și rudele din alte orașe.

Pentru că starea de alertă se încheie pe 15 iunie, autorităţile estimează că de la acea data s-ar putea redeschide şi restaurantele sau sălile de fitness. Tot la jumătatea lunii iunie ar putea fi eliminată obligația de a purta mască în spaţiile publice închise, la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =