APROAPE 250 DE POLIŢIŞTI BUZOIENI, LA DATORIE ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

0
477
Sursa foto:Arhivă/ziare.com

În weekendul prelungit, poliţiştii desfăşoară acţiuni suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, poliţia buzoiană continuă activitățile din competenţă în vederea prevenirii şi combaterii faptelor asociate evenimentelor circumscrise extinderii pandemiei. Astfel, în perioada 29 mai-01 iunie polițiștii vor fi la datorie pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor şi asigurarea fluenţei circulaţiei, suplimentar față de activitățile dispozitivelor din teren.

Polițiștii vor organiza şi desfăşura în sistem integrat acţiuni preventiv-reactive punctuale în scopul prevenirii și combaterii ilegalităților de orice natură, asigurării unui climat de siguranţă civică şi pentru menținerea condițiilor de siguranță a traficului rutier. De asemenea, vor continua sa acționeze pentru prevenirea și limitarea răspândirii Covid-19, alături de celelalte forțe cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

La acest sfârșit de săptămână vor acționa zilnic aproximativ 250 de poliţişti din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale urmând a beneficia și de sprijinul polițiștilor locali și al jandarmilor. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost constituite şi rezerve de intervenţie, gata să acţioneze pentru combaterea oricăror manifestări antisociale, dacă situaţia va impune.

Dispozitivul curent de intervenție va fi suplimentat cu aproximativ 20%, fiind angrenați în activități inclusiv luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Patrulele de ordine publică vor avea în atenție și zonele de agrement sau alte zone cu risc de aglomerare, având în vedere factorul de accentuare a mobilității persoanelor.

Polițiștii de investigații criminale vor acționa în vederea descurajării persoanelor predispuse la comiterea de ilegalităţi și fapte cu violență în special în perimetrul stradal, asigurării unei riposte imediate împotriva celor nu respectă normele de convieţuire socială ori comit infracţiuni.

În atenția polițiștilor vor fi și zonele comerciale, iar verificările vor fi extinse cu privire la legalitatea desfăşurării activităţii comerciale, concordanţa între stocurile scriptice şi cele faptice de mărfuri aflate în gestiunea societăţilor comerciale, precum şi legalitatea aprovizionărilor cu marfă sub aspectul utilizării de către agenţii economici verificaţi de documente fiscale de provenienţă.

Reducerea riscului rutier rămâne o prioritate, context în care toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor vor fi amplasate în sistem „cascadă”, în special în zonele unde se înregistrau în mod obișnuit cele mai mari valori de trafic. Poliţiştii rutieri vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a consecințelor acestora, precum și pentru verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane și mărfuri.

Activitățile vor avea în vedere, de asemenea, depistarea și scoaterea din trafic a șoferilor care au consumat alcool, respectarea regulilor de circulație privind limitele legale de viteză, folosirea centurii de siguranță, respectarea regulilor privind depășirea și acordarea de prioritate.

Pentru ca această perioadă să nu fie umbrită de evenimente neplăcute, poliţiştii buzoieni vă recomandă să respectați în continuare prevederile legale care sunt în vigoare în perioada stării de alertă. Riscurile asociate pandemiei încă nu au trecut, trebuie să vă protejați în continuare sănătatea și să nu uitați că regulile au fost instituite special pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră.

,,Amintiți-vă să vă angajați în deplasări doar dacă sunt neapărat necesare și evitați evitați crearea de aglomerări! Conducătorii auto care vor pleca la drum trebuie să spună „NU” alcoolului, să circule prudent şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie. Dacă vă opriți pe timpul deplasării, asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor, chiar dacă vă îndepărtaţi de maşină pentru timp foarte scurt. Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu conducă în stare de oboseală, întrucât oboseala la volan poate fi fatală şi îi sfătuiesc să respecte cu strictețe limitele legale de viteză!”, anunță IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 12