TEATRUL „GEORGE CIPRIAN” LANSEAZĂ DOUĂ CANALE DE INFORMARE, PENTRU A FI MAI APROAPE DE PUBLICUL BUZOIAN

0
533

Pentru a menține în continuare legătura cu publicul său în ciuda faptului că întâlnirea în sala de spectacole nu este încă posibilă, Teatrul „George Ciprian”  Buzău lansează două canale de informare pe aplicația de mesagerie on-line Telegram. Astfel primul canal, Teatrul ,,George Ciprian” Buzău, este dedicat publicului general și este vizibil pentru oricine. Al doilea canal, rezervat programului ,,Teatrul – Vector în educație”, este destinat doar elevilor de liceu. Informațiile din acest grup vor fi private, vizibile doar pentru membri, pentru a-i încuraja să își exprime opiniile într-un cadru sigur.

Programul ,,Teatrul – Vector în educație” al Teatrului „George Ciprian” își propune să le ofere copiilor și adolescenților un spațiu de creație teatrală și joc educativ. Programul include momentan două proiecte, dar vor urma și altele:

  • ,,Viața s-a mutat pe Internet” este un concurs de povești și desene inspirate de criza COVID-19. Concursul s-a dovedit foarte popular printre cei tineri. Rămâne ca juriul să selecteze materialele ce vor fi incluse în cartea proiectului.
  • ,,Atelierele DramaZOOM” au ca scop familiarizarea elevilor cu textele din programa școlară într-o manieră jucăușă. Elevii vor (re)descoperi textele din perspectiva oamenilor de teatru, ghidați de Bianca Trifan, dramaturg, și de Ștefan Pavel, actor.

Canalul ,,Teatrul – vector în educație” li se adresează elevilor de liceu din Buzău și nu numai, având în vedere că activitățile instituției sunt deschise on-line pentru elevii de pretutindeni. Canalul Telegram pentru adolescenți va avea un dublu rol. Pe de o parte, va fi o sursă de informare despre activitățile teatrului, iar pe de altă parte va funcționa ca platformă de consultare democratică.

,,Atunci când vom dori să lansăm un proiect dedicat adolescenților, o să creăm un grup de discuții sau un sondaj pe Telegram pentru a afla părerea lor. La rândul lor, elevii ne pot contacta prin mesaje pe Telegram oricând au întrebări, observații sau propuneri legate de teatru. Aplicația are restricții de vârstă (ca majoritatea aplicațiilor sociale, de altfel). Liceenii care nu au împlinit încă 16 ani pot folosi contul de Telegram al unui părinte pentru a participa la discuțiile și sondajele noastre, cu rugămintea ca toată comunicarea de pe platformă să reflecte părerea adolescenților!”, anunță Teatrul ,,George Ciprian” Buzău.

Aplicația Telegram funcționează asemănător cu WhatsApp, prin intermediul unui cont asociat numărului de telefon, dar oferă mai multe posibilități de interacțiune. Setările de confidențialitate sunt mai robuste, astfel încât utilizatorii își pot face numărul de telefon invizibil pentru persoanele care nu se află deja în lista lor de contacte. Canalul de Telegram funcționează asemănător unui grup pe WhatsApp, cu deosebirea că doar Teatrul „George Ciprian” va putea posta mesaje. Avantajul unui canal Telegram este posibilitatea de a deschide grupuri de discuții pe teme punctuale (participanții pot trimite mesaje doar în cadrul acestor grupuri) și de a crea sondaje rapide pentru a consulta publicul pe diverse teme.

,, Îți recomandăm să modifici setările de confidențialitate pe Telegram astfel încât doar contactele tale deja existente să poată vedea numărul tău de telefon și să te poată contacta pe platformă. Poți face acest lucru din Settings -> Privacy and Security -> Phone Number (select My Contacts), Calls (select My Contacts), Last Seen & Online (reglează cine poate vedea când ești online)”, se mai arată în comunicatul instituției de cultură. Aplicația Telegram este gratuită și poate fi descărcată online: pentru Android (din Google Play): https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger&hl=en; pentru iOS (din App Store): https://apps.apple.com/us/app/telegram-messenger/id686449807.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 + = 59