ÎNCEPÂND CU 1 IUNIE, ANGAJATORII POT CERE BANII PENTRU INDEMNIZAȚIILE AFERENTE LUNII MAI

0
607

Guvernul a decis să extindă ajutorul dat angajatorilor pentru plata indemnizației de șomaj tehnic pentru întreaga lună mai, nu doar pentru intervalul 1-14 mai. Prin urmare, angajatorii pot, de lunea viitoare – 1 iunie, să ceară banii necesari pentru a plăti indemnizațiile de șomaj tehnic pe luna mai, urmând ca banii să fie virați în maximum 15 zile de la solicitare. Apoi, indemnizațiile nete urmează să fie date salariaților în maximum trei zile lucrătoare.

Mai exact, angajatorii trebuie să acceseze platforma aici.gov.ro, unde vor depune solicitarea pentru acordarea indemnizației de șomaj tehnic la agenția teritorială de muncă din zona lor. Indemnizația de șomaj tehnic este de 75% din salariul de bază, însă statul acoperă cel mult 75% din câștigul salarial mediu brut. În cazurile în care suma de la stat nu acoperă 75% din salariul de bază, firmele pot acoperi diferența. Asta numai dacă vor și dacă au bani.

Banii de indemnizație de șomaj tehnic se acordă direct angajatorilor, prin virament bancar, dar ulterior, va fi verificată documentația în baza căreia se dau banii, pentru depistarea eventualelor solicitări nejustificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 54 = 56