CONTURILE PRIMĂRIEI BUZĂU AR PUTEA FI BLOCATE, SĂPTAMÂNA VIITOARE

0
733

Totul s-ar putea întâmpla din cauza unui credit bancar contractat acum un deceniu de către fostul frunizor de energie termică, Ecogen Energy  SA, pentru plata energiei termice furnizate în sistem centralizat. Astăzi, Primăria Buzău a primit o notificare de plată privind achitarea sumei de peste 1,5 milioane de euro către o bancă privată. Este vorba despre două bilete la ordin garantate de Primăria Buzău, instituție condusă la acea vreme de Constantin Boșcodeală. Edilul Constantin Toma afirmă că situația este  extrem de complicată.

Constantin Toma consideră că la mijloc este o inginerie financiară la limita legalității, din care nu lipsesc societățile intermediare care percepeau comisioane uriașe. Edilul Buzăului a explicat astăzi și mecanismul prin care, an de an, societatea care producea energia termică, Ecogen Energy, intrată în insolvență în mai 2019, ieșea pe profit, iar Regia Autonomă Municipală Buzău, societatea care furniza căldura, acumula datorii an de an, ajungând în pragul falimentului.

Constantin Toma spune că a contestat în instanță plata acestei datorii, pe care o consideră nelegală, din moment ce biletele la ordin au fost garantate de Primăria Buzău, și nu de Consiliul Local Municipal. Deși acțiunea la Tribunalul Buzău a fost demarară în decembrie, anul trecut, primul termen  al procesului va avea loc însă de abia pe 11 iunie. Primarul Toma spune că anul trecut, conducerea Ecogen i-a făcut plângere penală la DNA, însă dosarul a fost clasat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =