CERERI PENTRU SERVICII MEDICALE DE URGENȚĂ

0
633

Strigătul de disperare al locuitorilor din Râmnicu Sărat și din comunele limitrofe, care solicită redeschiderea Policlinicii Spitalului Muncipal din Râmnicu Sărat, sensibilizează mediul politic. Președintele P.N.L. Râmnicu Sărat, Viorel Holban, și liderul P.N.L. Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, au înaintat, ieri, Direcției de Sănătate Publică Buzău, o solicitarea pentru deschiderea unui serviciu medical de urgență, la Râmnicu Sărat, în cadrul Spitalului Municipal, sau redeschiderea Policlinicii și Stației de Ambulanță.

Reprezentanții PNL propun ca Secția Exterioară de Pneumologie,  aflată în strada Păcii din Râmnicu Sărat, să fie transformată în Secție medicală, în vederea tratării urgențelor medicale. Secția TBC are o capacitate de 30 de paturi. Tot ieri, cei doi liberali i-au înaintat și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, o solicitare pentru desemnarea, de urgență, a unei echipe de la Direcția de Sănătate Publică Buzău, care să găsească soluții, în vederea asigurării serviciilor medicale de urgență și ambulanța în municipiul Râmnicu Sărat.

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat este singura unitate avizată, care oferă servicii medicale, inclusiv în regim de urgență, pentru locuitorii municipiului și comunelor limitrofe, închiderea să punând în pericol viața tuturor cetățenilor. De aproape două luni, de când Spitalul Municipal s-a transformat în unitate suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19, atât locuitorii municipiului cât și cei din comunele arondate au rămas fără medici și servicii de urgență.

În aceste condiții, viața celor care suferă de afecțiuni cronice grave sau care au diferite urgențe medicale este pusă în pericol atât timp cât nu pot apela la medicii specialiști. Săptămâna trecută, în fața Gării din Râmnicu Sărat, un taximetrist și-a dat suflarea în fața colegilor. Oamenii cred că prietenul lor poate ar fi avut o șansă în plus la viață dacă ar fi primit îngrijiri medicale de urgență.

Pentru a veni în sprijinul populatiei din zona Râmnicu Sărat, afectată de lipsa unor servicii medicale, de aproape două luni, TV Sat Media Group a lansat Campania ,,Spune DA redeschiderii Policlinicii Spitalului Rm Sărat!”, dar și o petiție care  poate fi semnată de cei toți cei care vor să  beneficieze de tratamente și de servicii medicale de urgență în Ambulatoriul Spitalului Municipal. Petiția poate fi semnată atât on-line, cât și în scris, la toate punctele de lucru ale TVSat din Râmnicu Sărat și la casierii de teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =