PERSONALUL MEDICAL AL SPITALULUI JUDEȚEAN BUZĂU TESTAT LA INTRAREA ÎN TURĂ, ÎNCEPÂND DIN ACEST WEEKEND

0
512

Autoritățile sanitare din Buzău au luat o nouă decizie pentru limitarea răspândirii coronavirusului în Spitalul Județean de Urgență Buzău, unitate în care au fost depistate pozitiv cu virusul Sars-Cov-2 nu mai puțin de 15 cadre medicale. Începând din acest weekend, personalul medical al Spitalului Județean va fi testat cu ajutorul testelor rapide, în momentul în care intră în tură.

În funcție de rezultatul testelor rapide, cadrele medicale își vor continua activitatea în spital sau le vor fi prelevate teste pentru un rezultat mult mai precis oferit de aparatul PCR, operat de specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Personalul medical al Spitalului Județean Buzău a mai fost testat la începutul pandemiei cu astfel de teste rapide. Demersul a fost însă unul inutil: specialiștii epidemiologi din cadrul Minsterului Sănătății au constatat că testele rapide nu pot depista boala într-o fază incipientă.

Între timp, de la Spitalul Județean Buzău vin și vești bune. 26 de cadre medicale, din secțiile A.T.I. și Chirurgie generală, au fost testate pentru Covid-19, iar rezultatele sunt negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =