SUSȚIN REDESCHIDEREA POLICLINICII DIN CADRUL SPITALULUI MUNICIPAL RÂMNICU SĂRAT

0
1068

Autoritățile, dar și politicienii din Râmnicu Sărat susțin demersul TV Sat Media Group de redeschidere a Policlinicii din cadrul Spitalului Municipal, în condițiile în care de aproape două luni, atât locuitorii municipiului, cât și cei din comunele arondate au rămas fără medici și servicii de specialitate și urgență. Pentru a veni în sprijinul populației, TV Sat Media Group a lansat Campania ,,Spune DA redeschiderii Policlinicii Spitalului Râmnicu Sărat!”, dar și o petiție care poate fi semnată la toate punctele de lucru TVSat din Râmnicu Sărat, la casierii de teren precum și în mediul on-line. Autoritățile din Râmnicu Sărat spun că decizia de a redeschide Ambulatoriul din Spitalul Municipal nu este una ușoară, în condițiile în care Policlinica trebuie să îndeplinească o serie de măsuri speciale pentru a nu fi pusă în pericol viața pacienților sau a cadrelor medicale.

Și liderii partidelor politice din Râmnicu Sărat s-au alăturat campaniei demarată de TV Sat Media Group. Viorel Holban, președintele PNL Râmnicu Sărat, spune că oamenii trebuie să se mobilizeze pentru a beneficia de servicii medicale. Holban susține că și-ar fi dorit să se implice într-un astfel de demers încă de la începutul stării de urgență, dar nu a vrut ca gestul sau să fie interpretat drept unul politic.

Și reprezentantii Pro România Râmnicu Sărat susțin initiațiva jurnalistică a TV Sat Media Group. Ei vor să îl acționeze în instanță pe Ministrului Sănătății și solicita identificarea unor soluții urgențe pentru redeschiderea Policlinicii. Liderii Pro Romania nu înțeleg de ce se invocă lipsa medicilor specialiști, atât timp cât înainte de pandemia de COVID -19, în unitatea medicală din Râmnicu Sărat se trata un număr mult mai mare de pacienți cu același număr de specialiști.

Președintele filialei PMP Râmnicu Sărat, Raul Florescu, consideră că situația ar trebui reevaluată la nivelul Guvernului, pentru că acolo s-a dispus această strategie de transformare a Spitalului Municipal în unitate suport de tratare a cazurilor de COVID-19 și, implicit, de închidere a Policlinicii. Demersului inițiat de TVSat Media Group s-a alăturat și conducerea Râmnicu Sărat.

Și autoritățile județului Buzău solicită Ministerului Sănătății  redeschiderea Policlinicii din Râmnicu Sărat. Prefectul Leonard Dimian a trimis deja Guvernului solicitarea autorităților din Râmnicu Sărat de redeschidere a ambulatoriului. La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că redeschiderea Policlinicii din Râmnicu Sărat este absolut necesară având în vedere numărul foarte mare de oameni din zonă care au nevoie de servicii medicale de specialitate. Petre Emanoil Neagu consideră că decizia de închidere a Policlinicii Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat a fost din start greșită, dar poate fi reparată, dacă Ministerul Sănătății va ține cont de nevoile oamenilor.

Locuitorii din Rm Sărat și din comunele învecinate cer să le fie respectat un drept justificat: dreptul la viata. Acesta este și motivul pentru care TV Sat Media Group a lansat Campania ,,Spune DA redeschiderii Policlinicii Spitalului Rm Sărat!”, dar și o petiție care poate fi semnată de cei toți cei care vor să  beneficieze de tratamente și de servicii medicale de urgență în Ambulatoriul Spitalului Municipal. Spune și tu DA redeschiderii Policlinicii din Rm Sărat, pentru a salva vieți! Fii alaturi de noi si semnează petiția inițiată de TVSat. Împreună va fi bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =