MODIFICĂRI LA BACALAUREAT PENTRU PROFESORI?

0
1002

Sumele pentru plata cadrelor didactice care vor fi participa anul acesta la examenul național de bacalaureat vor crește, au declarat surse din Ministerul Educației, scrie Edupedu.ro. În același timp, propunerea de metodologie pentru organizarea examenului de Bacalaureat prevede reducerea la minimum un profesor asistent (supraveghetor), de la minimum doi, cât era în regulamentul de anul trecut. Cuantumul creșterii indemnizațiilor pentru fiecare examen va fi aprobat de minister printr-un ordin care modifică actul similar dat anul trecut.

Anul acesta centrele de examen vor putea fi organizate pentru doar 30 de candidați, mai scrie Edupedu.ro. Până acum un centru de examen se organiza pentru minimum 75 de candidați, iar la o comisie erau între 250 și 450 de candidați. Sunt considerate  centre de examen, cu prioritate, unitățile de învățământ care asigură următoarele condiții:

  • permit organizarea sălilor de examen pentru candidați, astfel încât în fiecare sală de clasă să fie repartizați maximum 10 candidați,
  • sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află în aceeași clădire,
  • sălile sunt dotate cu sisteme de supraveghere audio-video.

Profesorii care fac parte din comisiile de examen vor fi din alte școli decât cele în care predau, la fel ca în anii trecuți, iar în sală poate fi minimum un profesori asistent în condițiile în care sunt câte 10 elevi în clasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 65