CE SE ÎNTÂMPLĂ CU INDEMNIZAȚIA DE ȘOMAJ TEHNIC ȘI CEA PENTRU PFA-URI, ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ?

0
666

Recent a fost stabilită, prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului, prelungirea perioadei în care statul acordă o serie de forme de ajutor celor afectați de pandemia de coronavirus, inclusiv pentru indemnizațiile de șomaj tehnic pentru salariații suspendați și pentru cele destinate profesioniștilor.

Aceste două tipuri de indemnizații se vor acorda și în perioada cuprinsă între încetarea stării de urgență (14 mai) și 31 mai 2020, existând posibilitatea prelungirii acordării acestora și dincolo de această în domeniile în care se vor menține restricțiile impuse la instituirea stării de urgență. Actul normativ, menționează avocatnet.ro,  stabilește că indemnizațiile de mai sus nu pot fi poprite pe durata acordării lor, sumele provenite din acestea nu vor putea fi afectate de acest tip de executare silită până, cel puțin, la sfârșitul acestei luni.

Pe toată perioada stării de urgență, sumele provenite din indemnizațiile de șomaj tehnic și cele pentru profesioniști nu au putut fi supuse popririi, modificarea adusă la începutul perioadei speciale fiind necesară, întrucât legislația permitea înainte poprirea acestor sume de bani. Varianta inițială a acestei măsuri, cea care s-a aplicat pe perioada stării de urgență, era prevăzută să se aplice pe o perioadă mai lungă după ridicarea stării speciale, în timp ce acum, perioada în care poprirea indemnizațiilor nu e posibilă coincide cu perioada în care se acordă acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + = 20