POLIȚIȘTII VOR PUTEA LUCRA ȘI DUPĂ 60 DE ANI

0
783

Senatorii au adoptat propunerea legislativă de modificare a Legii privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române. Aceasta prevede modificarea limitelor de vârstă pentru polițiști, la ieșirea la pensie. Senatul a adoptat propunerea legislativă, în calitate de for decizional. Inițiativa legislativă a fost justificată de deficitul mare de personal din rândul polițiștilor, astfel că aceștia pot rămâne în activitate după vârsta de 60 de ani. Adică aceștia sunt mentinuți în serviciu până la împlinirea varstei de 62 de ani, la cerere, dacă starea de sanatate le permite rezolvarea în foarte bune conditii a atributiilor ce le revin, cu aprobarea ministrului Afacerilor Interne.

O altă modificare a legii în vigoare adoptată prin proiectul de lege este că numirea şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) va fi făcută de ministrul de Interne, şi nu de premier. Astfel, șeful poliției își pierde rangul de secretar de stat. Potrivit legii în vigoare „Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului Afacerilor interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor”.

Propunerea  legislativă mai stabileşte că „în cazul instituirii stării de urgenţă ori al unor situaţii excepţionale în care este afectată grav ordinea publică, coordonarea aplicării măsurilor dispuse prin decret revine IGPR”, iar în stare de urgenţă „Poliţia locală, în totalitate sau numai în anumite unităţi administrativ-teritoriale, îşi va desfăşura activitatea în subordinea IGPR”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 44 = 46