MAJORAREA TAXELOR ȘI IMPOZITELOR LOCALE, DIN MUNCIPIUL RM. SĂRAT, ESTE LEGALĂ, DAR IMORALĂ ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ DE CRIZĂ

0
573

Este părarea fermă a președintelui PNL Râmnicu Sărat, Viorel Holban, care consideră că administrația locală nu a luat cea mai bună decizie când a propus și votat indexarea impozitelor și taxelor locale cu rata inflației de 3,8%. Liberalul spune că oamenii au nevoie de sprijin, nu de majorări ale taxelor, în condițiile în care, din luna martie, ne aflăm în situație de urgență, mulți cetățeni sunt în șomaj tehnic, iar veniturile sunt tot mai mici.

De asemenea, Viorel Holban afirmă că ar fi fost în puterea Consiliului Local Municipal să ia decizia că indexarea taxelor să nu fie atât de mare. Primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan spune însă că nu face altceva decât să respecte legea. Totodată, edilul susține că nivelul taxelor și impozitelor locale nu putea fi indexat la un nivel mai mic. Președintele PNL Râmnicu Sărat, Viorel Holban, spune că imorală a fost și decizia autorităților de a majora salariile angajaților din Primăria Râmnicu Sărat și din instituțiile subordonate, în plină criză de coronavirus. Liberalul consideră că și această decizie a fost legală, însă ea nu trebuia adoptată acum.

Holban precizează că chiar și unii angajați ai Primăriei Râmnicu Sărat sunt de părere că salariile nu trebuiau majorate în plină situație de ugență, când mulți alți locuitori ai orașului se confruntă cu șomaj și lipsuri financiare. Chiar dacă reprezentanții PNL din Consiliul Local Muncipal Râmnicu Sărat s-au opus indexării taxelor locale pentru anul 2021, cu rata inflației de 3,8 % aferentă anului fiscal 2019, proiectul a fost adoptat prin votul consilierilor PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 46