VIDEO: INTERLOPI OPRIȚI ÎN TRAFIC, LA GHERĂSENI

0
665

Polițiștii buzoieni, alături de  polițiști de ordine publică, de investigații criminale, polițiști rutieri și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat ieri, pe raza comunelor arondate Secțiilor de poliție rurală Merei și Costești, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură a afecta climatul general de ordine și siguranță publică. Operațiunea a avut drept scop depistarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii, identicarea bunurilor obținute din comiterea de infracțiuni și sancționarea celor care încalcă prevederile legale. Astfel, au fost organizate filtre în trafic pe principalele căi rutiere din localitate și pe DN2E85 pentru depistarea și luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care încalcă regulile de circulație.

În acest context, pe raza comunei Gherăseni au fost oprite în trac șase autoturisme, în care se deplasau 20 de persoane. În urma vericărilor specice, polițiștii au stabilit că persoanele sunt din județele Buzău, Ilfov, Galați, Brăila și Dolj. Din vericări a reieșit că toate persoanele participaseră la o întâlnire comună, pe raza comunei Gherăseni unde au fost depistați, fără a respecta măsurile impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Covid-19. Potrivit unor surse locale, petrecerea ar  fost organizată în incinta fostului CAP din localitate de Tyson, un buzoian cunoscut în lumea interlopă locală, cu prilejul zilei sale de naștere.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest, în cazul unui șofer de 33 de ani, din Pârscov, ind indicat consumul de substanțe psihotrope. Șoferului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub inența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de art.336 din Codul Penal. De asemenea, polițiștii au aplicat în total 20 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor stabilite pentru limitarea răspândirii Covid-19, în valoare de 188.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 22