ORDONANȚA NR. 11: NOI MĂSURI DE URGENȚĂ LUATE PENTRU URMĂTOARELE 3 ZILE

0
504

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunțat în urmă cu puțin timp emiterea unei noi ordonanțe militare, cea cu nr. 11, cu doar trei zile înainte de expirarea stării de urgenţă, în condiţiile în care nu există încă un cadru legal pentru păstrarea restricţiilor din ultima perioadă. Guvernul a transmis luni spre Parlament un proiect de lege privind starea de alertă. Marcel Vela a anunțat că se ridică măsura de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița. Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României. Orașul Țăndărei a intrat în carantină prin Ordonanța Militară 7, emisă la începutul lunii aprilie, în urmă cu peste o lună de zile.

În Ordonanța Militară nr. 11 apar noi restricții în ceea ce privește zborurile aeriene. ,,Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv. Măsura prevăzută nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale”, a mai spus Marcel Vela.

Ministrul de Interne a făcut apel la solidaritate și transmis că urmează ”o perioadă grea”, în care măsurile de distanțare socială trebuie respectate cu strictețe în continuare pentru a evita o escaladare a numărului de infectări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 + = 80