MII DE MĂȘTI VOR FI DISTRIBUITE LOCUITORILOR DIN CARTIERUL POȘTĂ

0
486
Sursa foto: Arhivă

Nu se intră și nu se iese din cartierul Poștă, aflat în carantină totală  pentru 14 zile, încă de duminică seara, după ce au fost confirmate cu coronavirus 20 de persoane. Jandarmeria păzește și ieșirea pe sub podul de la Drăgaică.  Excepție fac mașinile de aprovizionare cu alimente, utilitățile – în caz de avarie – și ambulanțele. Primăria Buzău a dispus deja primele măsuri în cadrul ședinței de astăzi a Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Mai exact, în toate zonele de acces, atât la intrarea, cât și la ieștirea din cartier au fost montate covorașe impregnate cu dezinfectant. Acestea vor fi amplasate și la magazinele alimentare din zona carantinată. Primarul Constantin Toma a mai anunțat că locuitorilor din cartier le vor fi distribuite gratuit, în zilele următoare, zece mii de măști.

În cartier vor mai fi montate dozatoare cu dezinfectant, iar străzile, trotuarele și parcările, precum și scările blocurilor, situate în perimetrul carantinat vor fi curățate. De asemenea, clădirea Policlinicii Nicolae Titulescu, precum și spațiile comune interioare și exterioare vor fi dezinfectate. În același timp, la intrările in Policlinică se vor amplasa  dozatoare și covorașe cu dezinfectant.

În cartierul Poștă nu există niciun bancomat și nicio farmacie, dar sunt patru magazine alimentare. Primarul Constantin Toma a precizat că pentru cazurile speciale se va interveni cu echipe de la Direcția de Asistență Socială. Autoritățile buzoiene atrag atenția celor 2000 de locuitori ai cartierului Poștă că au unele obligații pe care trebuie neapărat să le respecte, pentru că în caz de nerespectare aceștia pot fi amendați sau chiar  să se aleagă cu dosar penal. Pe de altă parte, se va înființa o linie telefonică dedicată pentru preluarea cazurilor speciale din cartier. Pe de altă parte, societatea Trans Bus a modificat traseul autobuzului nr 3. Mai exact, cap de linie va fi cartier Mihai Viteazu- Dedeman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =