TERMOSCANNERE ȘI TERMOMETRE, ÎN LUPTA CU COVID

0
592

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost dotată, zilele trecute, cu un termoscanner care va fi folosit la triajul pacienţilor aflaţi în sala de aşteptare. Camerele video performante au fost instalate la intrarea în secţia UPU, în sala de aşteptare, iar monitorul de control este amplasat în camera de registratură. Aparatul măsoară  pe loc temperatura pentru toate persoanele care trec prin dispozitiv, iar senzorul de alarmă se activează când detectează o temperatură a corpului mai mare de 37 de grade.

Prin acest dispozitiv sunt monitorizaţi toţi angajaţii care intră în tură la Unitate de Urgență, precum şi persoanele care intră în sala de aşteptare. Un aparat similar a fost montat şi la intrarea în sediul Consiliului Judeţean Buzău, pentru monitorizarea salariaţilor şi a tuturor cetăţenilor care merg să îşi rezolve diferite probleme. Achiziţia celor două termoscannere a fost făcută de Consiliul Judeţean Buzău. Pe viitor, medicii recomandă instalarea unor asemenea dispozitive și în supermarket-uri, farmacii sau în alte spații tranzitate zilnic de sute de persoane.

Chiar și președintele României, Klaus Iohannis, a recomandat, firmelor și instituțiilor publice să investească bani în instalarea de termometre cu infraroșu și termoscannere. O altă soluție, spun specialiștii din medicină, ar fi montarea în spațiile aglomerate a unor camere video termale, o soluție modernă și nu foarte costisitoare pentru a măsura temperatura de la distanță. Pe lângă achiziționarea unor astfel de aparate, o investiție va fi în angajații care să măsoare temperatura celor care lucrează în firmele sau instituțiile respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 72 = 78