PAGUBELE SUFERITE DE FERMIERII BUZOIENI, CONSTATATE PE TEREN DE ECHIPELE GRUPULUI DE SUPORT TEHNIC, DIN CADRUL PREFECTURII

0
641

Seria demersurilor, care au ca scop oferirea unui sprijin fermierilor buzoieni în acest an marcat de secetă pedologică, a continuat miercuri, când prefectul Leonard Dimian a condus ședința Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice. Membrii Grupului au decis ca 6 echipe de specialiști să plece de astăzi în teren pentru a constata pagubele suferite de fermieri.

,,Am solicitat membrilor Grupului tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență ca toate verificările din teren să se desfășoare obiectiv, conform calendarului stabilit, fără a se ține cont de criterii politice și fără excluderea suprafețelor mici, fiindcă fiecare fermier trebuie ajutat. Îmi doresc în acest fel să avem o imagine clară a situației din agricultură și să trimitem cu celeritate către Ministerul Agriculturii solicitări pentru a aloca fonduri care să-i ajute pe fermieri”, a declarat prefectul Leonard Dimian.

Primele verificări se vor desfășura în 36 de localități ale județului, unde au fost primite de către UAT-uri notificări din partea agricultorilor care au suferit pagube în culturi. După ce se vor finaliza inspecțiile din teren, situația completă va fi adusă și în atenția membrilor Comitetului pentru Situații de Urgență, apoi va fi trimisa către Ministerul Agriculturii. Totodată, după inspecțiile desfășurate în teren de către specialiști, fermierii vor putea trece la etapa de ”întoarcere a culturii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =