LEGEA PRIVIND AMÂNAREA PLĂȚII CHIRIILOR ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ A FOST ADOPTATĂ

0
724
Sursa foto: ziare.com

Deputații au adoptat miercuri, inițiativa legislativă care dă posibilitatea chiriașilor, indiferent că sunt firme sau persoane fizice, să-și amâne plata chiriilor pe perioada stării de urgență, dacă veniturile le-au scăzut, în luna martie, cu minimum 15%. Proprietarii își vor recupera acești bani chiar de la Fisc. Camera Deputaților a adoptat această lege în calitate de for decizional. Astfel, chiriașii vor achita ulterior sumele, eșalonat, iar statul își va acoperi cheltuielile făcute pe numele proprietarilor.

De asemenea, scrie legestart.ro, se stabilește ca persoanele sau firmele care închiriază imobile și scad valoarea chiriei cu cel puțin 30%, să fie scutite anul acesta de la plata impozitului pe veniturile astfel obținute. Pentru a beneficia de amânarea la plata chiriei, locatarii respectivi trebuie să pună la dispoziţia organului fiscal teritorial competent orice fel de act justificativ care să ateste imposibilitatea plăţii chiriei în perioada specificată în actul adiţional dintre locator şi locatar.

Chiriașii vor fi obligaţi apoi să achite chiriile amânate, prin act adiţional încheiat cu proprietarul organului fiscal teritorial competent care a plătit aceste chirii, eşalonat, în rate egale, după perioada în care plata a fost amânată, până la 31 decembrie 2020. În cazul în care locatarii nu îşi îndeplinesc această obligaţie, organul fiscal teritorial competent procedează la executarea silită a creanţelor nerecuperate. Facilităţile se aplică în mod corespunzător pentru toată perioada stării de urgenţă, precum şi pentru luna următoare celei în care a încetat starea de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =