VAL DE SOLICITĂRI LA DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ DIN RÂMNICU SĂRAT PE PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ

0
531

Zeci de râmniceni reîntorși acasă din străinătate, vârstnici, dar și persoane aflate în dificultate au apelat la ajutorul asistenților sociali. În urma a peste 450 de apeluri telefonice primite de la diverse persoane, reprezentanții Directiei de Asistență Socială au făcut cumpărături pentru aproximativ 60 de vârstnici. De asemenea, 11 bătrâni au fost ajutați să achiziționeze medicamentele de care aveau nevoie.

Pe perioada stării de urgență a crescut simțitor și numărul beneficiarilor Cantinei de Ajutor Social.  334 de familii cu copii, care nu au nicio sursă de venit, primesc hrană de la Cantina din municipiu. De asemenea, în perioada Sărbătorilor de Paști, peste 430 de pachete cu alimente au ajuns în casele vârstnicilor și râmnicenilor aflați în dificultate. 150 de pachete au fost distribuite din partea Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat, iar restul au fost oferite de firme și oameni care s-au gândit la semenii lor aflați în suferință.

Directia de Asistenta Sociala din Râmnicu Sărat a oferit și consiliere telefonică bătrânilor singuri, care au solicitat sprijinul asistenților sociali. Și după ieșirea din criză, instituția intenționează să continue activitatea de ajutorare și consiliere a acestor persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 35 = 39