DOSARE PENALE PENTRU 6 BUZOIENI CARE AU ÎNCĂLCAT REGULILE STABILITE PENTRU SPAȚIUL DE CARANTINĂ

0
436

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 215 persoane. Pentru alte 116 persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. În ultimele 24 de ore, jandarmii buzoieni, cu sprijijul colegilor din Gruparea Mobila Ploiesti, au acționat atât independent, cât și în sistem integrat cu IPJ Buzău, în misiuni pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, iar în urma activităților desfășurate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 lei.

De asemenea, s-a acționat în interiorul centrelor de carantină pentru detensionarea unei stări conflictuale, respectiv pentru verificarea respectării de către persoanele aflate în carantină a regulilor stabilite de către organele de sănătate publică. În urma controalelor efectuate, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută de  art. 352, alin. 1 din Codul Penal, existând suspiciunea rezonabilă că 6 persoane ar fi încălcat regulile stabilite pentru spațiul de carantină, prin ieșirea din camerele repartizate pentru cazare, pentru a se vizita între ele, sau a-și înmâna diferite obiecte de la o cameră la alta, creând astfel premisele răspândirii bolilor.

Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 134 persoane. Dintre acestea, 114 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 161 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 215.000 de lei. De asemenea, au fost înregistrate 2 dosare penale în care urmează să fie efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, în contextul nerespectării prevederilor Ordonanțelor Militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =