PESTE 15 MILIOANE DE LEI S-AU ALOCAT PENTRU CHELTUIELILE CU HRANA ŞI CAZAREA PERSONALULUI AFLAT ÎN IZOLARE LA LOCUL DE MUNCĂ

0
636
foto cu caracter ilustrativ
Sursa foto:libertatea.ro

Guvernul a alocat suma de 15.638.000 lei pentru plata cheltuielilor cu alocația de hrană (10.065.000 lei) și cu indemnizația de cazare (5.573.000 lei) pentru personalul aflat în  izolare preventivă la locul de muncă în serviciile sociale rezidențiale publice și private. Sumele sunt destinate angajaților din centrele rezidențiale  de  îngrijire  și  asistență  a  persoanelor vârstnice, din cele pentru copii și adulți, cu sau fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile aflate în izolare preventivă la locul de muncă.

Alocația de hrană se acordă tuturor furnizorilor de servicii sociale care aplică măsura de izolare preventivă la locul de muncă, inclusiv celor organizați la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor. Decontarea cheltuielilor se face în baza solicitării furnizorului public sau privat de servicii sociale sau, după caz, a unității administrativ-teritoriale care a asigurat hrana personalului izolat preventiv și a listelor nominale cu persoanele aflate în izolare preventivă, stabilite prin decizia conducătorului furnizorului de servicii sociale.

Și în cazul cheltuielilor cu indemnizația de cazare este necesar ca unitățile administrativ-teritoriale care au pus la dispoziția furnizorului public sau privat de servicii sociale spații de cazare în proximitatea acestuia, pe raza localității în care își desfășoară activitatea serviciul social sau în localitățile limitrofe să trimită o solicitare pentru decontare, precum și lista nominală a persoanelor care au beneficiat de cazare.

Valoarea indemnizației de cazare este de maximum 90 lei de persoană, iar cea a alocației de hrană este de 16,6 lei/persoană, la același nivel cu alocația de hrană care se acordă beneficiarilor din centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu sau fără dizabilități, ori pentru persoane vârstnice. Termenul prevăzut pentru decontarea cheltuielilor este de maximum 10 zile lucrătoare. Banii provin din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 + = 39