VIDEO: CARE SUNT REZULTATELE TESTĂRII PENTRU DEPISTAREA COVID-19 A ANGAJAȚILOR DIN CENTRELE PENTRU BĂTRÂNI, DIN JUDEȚUL BUZĂU?

0
787

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, anunță că astăzi, au fost transmise ultimele rezultate ale celor 303 teste făcute în cazul personalului de îngrijire care lucrează în azilele de bătrâni și în adăposturile pentru persoanele cu handicap gestionate de autorități. Toate rezultatele primite de la Institutul Cantacuzino sunt NEGATIVE. Având în vedere problemele majore înregistrate în țară la mai multe centre de ocrotire, care au devenit focare de infecție cu noul Coronavirus, prefectul a solicitat Direcției de Sănătate Publică să deruleze cu mare atenție operațiunea de prelevare de probe, care a început de miercuri.

,,Toți angajații testați au început astăzi lucrul și vor fi izolați la locul de muncă timp de 14 zile, timp în care starea de sănătate a acestora și a celor aflați în îngrijire va fi monitorizată medical. Cei care au ieșit astăzi din tură au fost izolați la domiciliu și vor fi testați. Vestea bună de astăzi subliniază ceva foarte important în opinia mea: în ciuda criticilor legate de ritmul de testare, un eșantion de peste 300 de persoane testate negativ înseamnă că siguranța epidemiologică a buzoienilor nu este întâmplătoare, fiind rezultatul concret al aplicării măsurilor privind combaterea răspândirii Coronavirusului”, anunță prefectul Leonard Dimian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =