AFLĂ PE UNDE VA TRECE, ÎN JUDEȚUL BUZĂU, AUTOSTRADA CARE VA LEGA MOLDOVA DE SUDUL ȚĂRII ȘI DE BUCUREȘTI

0
2377

Viitorul drum de mare viteză care va lega Moldova de sudul țării și de București, împărțit pe loturi între Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău și Pașcani ar urma să aibă aproape 340 de kilometri. Potrivit hotnews.ro, traseul drumului de mare viteză a fost definitivat și au mai rămas câteva variante de analizat pe lotul Bacău Pașcani. Vezi harta mare într-un tab separat Proiectanții vor decide, în următoarea fază, dacă drumul va fi unul expres sau va fi direct autostradă. „A7 sau DX5 ar urma să poarte ca indicativ viitorul drum de mare viteză care va lega Moldova de sudul țării și București. A7 dacă va fi autostradă, iar DX5 dacă va fi drum expres. În prezent, pe circa 338 de kilometri, de la Ploiești la Pașcani (minus centura Bacău), sunt în elaborare studiile de fezabilitate și proiectele tehnice – patru contracte distincte”, mai arată hotnews.ro.

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale au prezentat pe 12 august 2019, autorităților județene buzoiene mai multe variante ale drumurilor expres de mare viteză Ploiești-Buzău și Buzău-Focșani în vederea identificării traseului cel mai convenabil pentru realizarea celor două tronsoane. Potrivit reprezentanților CNAIR, ordinul privind elaborarea studiului de fezabilitate a fost dat pe 12 noiembrie 2018, și acesta avea ca termen de execuție 24 de luni.

Firma care se ocupă de elaborarea celor două studii de fezabilitate este Consitrans SRL din București. Potrivit proiectantului, drumul de mare viteză Ploiești – Buzău va avea o lungime de 65 de kilometri, iar valoarea contractului este de 12.277.618,53 lei fără TVA. În ceea ce privește drumul Buzău-Focșani, acesta ar urma să aibă o lungime de 72 de kilometri, valoarea contractului este de 13.933.291,10 lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 14 = 19