26 DE BUZOIENI S-AU ALES CU DOSARE PENALE PENTRU INSTIGARE PUBLICĂ, ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR, FALS ÎN ÎNSCRISURI PRIVATE ȘI UZ DE FALS

0
1044

Polițiștii buzoieni au desfășurat în această perioadă, misiuni pentru menţinerea ordinii publice la unităţile spitaliceşti, depistarea/reţinerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină, sprijinirea autorităților competente prin identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, verificarea respectării de către persoanele fizice, dar şi de către societăților comerciale a interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare. Astfel, s-au întocmit 26 de dosare penale privind infracțiuni în context.

Mai exact, în șapte situații, buzoienii nu au respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase (persoane care au părăsit locația de carantină insituționalizată, nu au declarat toate persoanele alături de care se vor izola la revenirea în țară din zonele afectate de pandemie sau alte situații). Prin urmare, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”.

Alte cinci persoane care au îndemnat în spațiul public la nerespectarea prevederilor legale în vigoare care reglementează măsurile luate pe timpul stării de urgență pentru combaterea răspândirii coronavirusului, s-au ales cu dosare penale pentru „instigare publică”. Totodată, 14 dosare penale au fost întocmite pentru „fals în înscrisuri private” și „uz de fals”, ca urmare a neconcordanțelor constatate în urma verificărilor documentelor justificative privind deplasarea, așa cum este stipulat în ordonanțelor militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 + = 44