540 DE BUZOIENI SUNT ÎN CARANTINĂ, IAR ALȚI 475 SE AFLĂ ÎN IZOLARE LA DOMICILIU

0
460
Sursa foto:jurist.org

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, avem 14 cazuri de coronavirus confirmate și  540 de persoane în carantină. Pentru alte 475 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 312 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 163 de polițiști locali și 56 de militari din cadrul MApN.

Jandarmii buzoieni, alături de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, polițiști, poliţişti locali și militari au fost angrenați în mai multe acțiuni desfășurate pe raza județului pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgenţă. Astfel, au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică şi puncte de verificare, forțele de ordine acționând pentru aplicarea măsurilor stabilite prin Ordonanţele Militare adoptate, scopul activităților fiind prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

Jandarmii buzoieni au continuat să își exercite atribuțiile stabilite prin Legea 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române. Astfel, sunt asigurate cu pază cu efective de jandarmi un număr de 18 obiective de pe raza judetului, transporturile speciale, de valori, precum și transporturile cu persoane duse către centrele de carantină.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 8 sancțiuni contraventionale, în  valoare de peste 9.800 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare și pentru încălcarea normelor de conviețuire socială reglementate de Legea 61/1991. De asemenea, au fost întocmite de către jandarmi actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută de art.352 alin. 1 Cod Penal, unei persoane care, fiind internată într-un centru de carantină, nu a respectat regulile stabilite de autoritățile sanitare.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 627 de persoane și nu au fost constatate abateri. Au fost aplicate 327 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 420.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 5 = 9