SUSPENDAREA ACTIVITĂȚII SOCIETĂȚII TUC RÂMNICU SĂRAT, O MĂSURĂ CONTESTATĂ

0
1313
Sursa foto: Arhivă

Activitatea TUC Râmnicu Sărat nu trebuia suspendată, iar primarul municipiului, Comitetul Local pentru Situații de Urgență și societatea de transport urban de călători au încălcat legea. Este opinia presedintelui USR Râmnicu Sărat, Gabriel Ionică, făcută publică în mediul on-line. Acesta precizează că s-a adresat deja instituțiilor abilitate pentru a afla dacă legea a fost sau nu a fost încălcată când autoritățile din Râmnicu Sărat au luat decizia de a suspenda activitatea societății TUC. Ionică consideră că decizia a fost pripită, fără să se țină cont de solicitarea multor firme din municipiul Râmnicu Sărat și din comunele limitrofe, de a se păstra continuitatea serviciului de transport, cel puțin pentru persoanele care se deplasează la și de la muncă la domiciliu.

Gabriel Ionică spune ca încă din data de 27 martie, Prefectura Buzău a anunțat, printr-o adresă, ca toți operatorii de transport persoane prin servicii regulate, deci și societatea TUC Râmnicu Sărat, trebuie să dispună câteva măsuri speciale în această perioadă de criză: asigurarea transportului călătorilor, dezinfectarea mașinilor și suplimentarea curselor în perioadele cu flux mare de călători. Lucru care la Râmnicu Sărat nu s-a întâmplat. Din contră, autoritățile au suspendat activitatea societății de transport în comun.

Și președintele PNL Râmnicu Sărat, Viorel Holban, consideră că suspendarea activității societății TUC nu este deloc oportună. Liberalul declară că măsura luată de autorități îi afectează, atât pe pensionarii, care sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a ajunge la piață sau la medicul de familie, cât și pe alți râmniceni  care merg în continuare la serviciu și voiau să apeleze la serviciile societății de călători.

Liderul PNL Râmnicu Sărat spune că trebuia gândit un regulament de funcționare al societății, adaptat la ordonanțele militare, în care să fi fost prevăzute distanțele dintre călători,  măsurile de dezinfecție, astfel încât activitatea TUC să fie continuată fără a crea probleme.

De asemenea, sistarea curselor de călători nu s-ar fi justificat nici în cazul în care activitatea societății de transport urban de călători nu ar mai fi fost rentabilă din punct de vedere economic. Dacă TUC s-ar fi confruntat cu probleme financiare, autoritățile din Râmnicu Sărat puteau acorda subvenții, așa cum se întâmplă în cazul multor sectoare publice locale.

Primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan susține că a luat această decizie ascultând recomandările mai multor specialiștii de la nivel mondial, care consideră că noul coronavirus se poate răspândi cu ușurință prin folosirea mijloacelor de transport în comun. Edilul spune că autovehiculele TUC sunt de mici dimensiuni și nu se poate păstra distanța socială dintre călători. Sorin Cîrjan mai spune că adminsitratorii societăților comerciale care beneficiau de serviciile TUC Râmnicu Sărat se puteau gândi la măsuri complementare pentru a transporta oamenii la muncă. Pe 26 Martie, administrația din Râmnicu Sărat a anunțat  suspendarea transportului public de călători, prin decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 79 = 82