TRANSMITEREA DOCUMENTELOR ÎN CADRUL PROGRAMELOR RABLA CLASIC ȘI RABLA PLUS 2020 SE POATE FACE ȘI ON-LINE

0
603

În contextul extinderii epidemiei de coronavirus în țara noastră și a măsurilor aplicate de cele mai multe instituții pentru limitarea răspândirii acesteia, un act normativ oficializat recent a stabilit ca regulile de transmitere a documentelor sau informațiilor în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus din acest an să se modifice și să fie permisă transmiterea acestora prin poșta clasică, e-mail sau servicii de curierat.

Actul normativ stabilește că, de acum încolo, cei ce vor să obțină prima de casare nu vor mai trebui să obțină certificatul de distrugere sau radiere și, în mod evident, nici să-l prezinte producătorului validat căruia se adresează pentru a se înscrie în programele ce le permit înnoirea mașinilor cu bani de la stat. Totodată, potrivit avocatnet.ro, pe perioada stării de urgență, certificatele de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale se pot trimite producătorului validat cu care colaborează solicitantul primei de casare ori ecobonusului sau AFM, după caz, și atunci când au fost obținute prin mijloace electronice.

De asemenea, nota de înscriere, atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice, își prelungește valabilitatea în cazul ambelor programe de finanțare. Spre exemplu în cazul programului Rabla Clasic  – 180 de zile, față de 120 de zile, cât e în mod normal, iar în cazul programului Rabla Plus  – 220 de zile, față de 180 de zile, cât e în mod normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 73 = 76