CARE ESTE VÂRSTA MEDIE DE DECES ÎN ROMÂNIA DIN CAUZA COVID-19?

0
1106
Sursa foto: businessinsider.com

Grupul de Comunicare Strategică a publicat analiza rapidă a cazurilor confirmate de infecție cu coronavirus Covid 19 România, în perioada 26 februarie – 5 aprilie 2020. Cazurile confirmate sunt concentrate la vârstele adulte, 78% din cazuri fiind înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 30-69 ani. Au fost înregistrate 127 cazuri la grupa de vârstă peste 80 de ani. Vârsta medie este de 47.6 ani, iar vârsta mediană de 47 ani, din nou, fără diferențe semnificative pe genuri.

Până la data de 5 aprilie s-au înregistrat 181 de decese. Vârsta medie a cazurilor decedate a fost de 66.6 ani (vârsta mediană 69 ani). Vârsta medie a deceselor este semnificativ mai mare decât vârsta media a cazurilor. Toate cazurile soldate cu deces aveau boli cronice asociate. Cea mai tânără persoană decedată a avut 27 ani și cea mai vârstnică 94 ani. S-a evidențiat o predominență a deceselor în rândul bărbaților.

Din totalul celor decedați, 63.5% au fost bărbați, iar raportul M/F în rândul celor decedați a fost de 1.74. Fatalitatea aparentă (procentul celor decedați în rîndul celor bolnavi) a fost semnificativ mai ridicata la bărbați. Fatalitatea aparentă pe grupe de vârstă (procentul celor decedați în rîndul celor bolnavi) crește exponențial la grupele de vârstă înaintate, fără diferențe după 70 de ani.

41.1% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane infectate sosite în România sau cu contacții acestora. Cea mai frecventă țară de import a cazurilor rămâne Italia, urmată de Spania, Marea Britanie, Franța și Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =