VERIFICĂRI LA APROAPE 1650 DE BUZOIENI AFLAȚI ÎN IZOLARE LA DOMICILIU

0
467

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în  prezent, în județul Buzău, se află în carantină 93 de persoane, iar pentru alte 4.116 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. În ultimele 24 de ore, în județul Buzău, echipaje de poliție, alături de personal din cadrul Poliției Locale au verificat 1645 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

La rândul lor, 107 jandarmi cu 35 de mijloace auto au executat misuni pentru asigurarea respectării măsurilor de carantină în zona centrelor destinate acestui scop. De asemenea, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificarea respectării măsurii  de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare, context în care au fost constatate 17 contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare de 19.600 de lei.

Jandarmii buzoieni au întocmit și un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, unui bărbat care a încercat să fuga din incinta unui centru de carantină și care a fost prins rapid. Persoana în cauză se află la a doua faptă de acest gen, pe lângă intocmirea dosarului penal, luându-se măsura relocării acestuia într-un spațiu cu măsuri de securitate sporite, concomitent cu solicitarea unui consult neuropsihiatric.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 314 polițiști, 107 jandarmi, 128 de polițiști locali și 60 de lucrători ai Ministerului Apărării Naționale. Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =