SPITALUL MUNICIPAL RÂMNICU SĂRAT ÎN PREGĂTIRI PENTRU CAZURI SPECIALE, ÎN AȘTEPTAREA ORDONANȚEI SPECIALE

0
2592

În prezent, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu mai este niciun pacient supect de coronavirus. Între timp, autoritățile locale așteaptă ordonanța Ministerului Sănătății, prin care unitatea medicală va deveni spital tampon pentru cazurile de coronavirus. Totodata, Ministerul trebuie să trimită la Râmnicu Sărat materialele de protecție a personalului medical, medicamentele și aparatura solicitată. Deocamdată, în unitatea medicală se fac pregătiri și se realizează instruirea pesonalului medical.

Zilele trecute, Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat a aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2020 pentru Spitalul Municipal. Autoritățile își propuseseră noi investiții la spital, însă transformarea unitătii in Centru de tratare a cazurilor de coronavirus presupune urgent noi amenajări și achiziții de materiale și aparatură sanitară. În aceste condiții, suma a fost suplimentată.

Suplimentarea fondurilor alocate Spitalului Municipal a fost votată în unanimitate. Prin decizia autorităților centrale, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat va deveni Centru Unic de Carantină pentru cazurile depistate pozitiv cu coronavirus în județul Buzău. Odată cu această transformare, pacienții din Râmnicu Sărat și locuitorii din comunele arondate trebuie să ia legătura cu medicii de familie, să apeleze la numărul unic de urgență 112, sau chiar să se adreseze unor clinici private, în cazul în care au probleme medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =