AMENZI DE 70.000 LEI PENTRU CEI CARE IGNORĂ DECIZIA AUTORITĂȚILOR DE A ÎNTRERUPE ACTIVITATEA COMERCIALĂ

0
1813
Sursa foto: Arhivă

Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) demarează verificări pe teren pentru a vedea dacă firmele respectă măsurile date prin ordonanțele militare. Prin urmare, companiile depistate că încalcă interdicțiile autorităților vor putea primi amenzi ce încep de la 1.000 de lei, dar care pot ajunge până la 70.000 de lei. Vizate sunt, potrivit avocatnet.ro, afacerile pentru care autoritățile centrale au decis suspendarea activității comerciale prin intermediul ordonanțelor militare ale Ministerului Afacerilor Interne. Vorbim aici despre restaurante, hoteluri, baruri, cafenele, terase sau alte localuri publice asemănătoare, cabinetele dentiștilor (aici existând o singură excepție și anume intervențiile stomatologice urgente).

Potrivit Ordonanței militare 1/2020 sunt interzise activitățile culturale (teatru, operă, operetă), științifice, artistice (concerte), sportive (meciuri de fotbal, handbal etc.), de divertisment (stand-up), jocurile de noroc (agenții de pariuri, cazinouri etc.), de tratament balnear și de îngrijire personală, numai dacă se desfășoară în spații închise. Orice eveniment cu participarea a peste 100 de persoane, în spații închise, este interzis.

Prin Ordonanța militară 2/2020, centrele comerciale trebuie să-și închidă majoritatea magazinelor pentru vânzarea produselor sau prestarea serviciilor, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, veterinarilor, curățătoriilor, opticile medicale și magazinele de electronice și electrocasnice (dacă fac livrări de aparate la domiciliu).

Restricții există și în cazul piețele agroalimentare, unde administratorii acestora trebuie să ia măsuri pentru ca între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători să se păstreze o distanță adecvată. Totodată, potrivit Ordonanței militare 3/2020, comercianții și producătorii trebuie să folosească mănuși și măști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =