CIRCULAȚIA FERMIERILOR PERMISĂ FĂRĂ RESTRICȚII, PE BAZA DECLARAȚIEI PE PROPRIA RĂSPUNDERE!

0
747

Noua Ordonanță Militară prevede că circulația tuturor persoanelor în afara gospodăriei/locuinței, cu câteva excepții. Printre acestea se numără și deplasarea pentru realizarea de activități agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comecializarea de produse agro alimentare. Fermierii care au peste 65 de ani nu au restricții la deplasările în afara locuinței/gospodăriei, dacă circulația lor se face în interes profesional sau activități agricole.

Pentru a dovedi motivul deplasării lor, agricultorii, crescătorii de animale sau apicultorii trebuie să se poată legitima pe baza cărții de identitate, dar și să prezinte fie o adeverință sau o legitimație de la locul de muncă, fie, în cazul celor care activează ca PFA, II sau IF, sau ca persoane fizice, o declarație pe propria răspundere.

Aceasta din urmă trebuie să fi fost completată în prealabil și să conțină în mod clar informații esențiale precum numele, adresa, data, motivul, intervalul și locul deplasării.  Declarația pe propria răspundere poate fi prezentată autorităților în formă printată și completată de mână, scrisă integral de mână, sau salvată pe telefon mobil ori tabletă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =