ALIMENTE PENTRU PERSOANELE VULNERABILE DIN RÂMNICU SĂRAT

0
832
Sursa foto: DAS Râmnicu Sărat/ Facebook

Persoanele defavorizate din Râmnicu Sărat expuse riscului de infectare cu COVID-19 vor primi pachete cu alimente de la Primărie pe perioada instituirii stării de urgență. Este vorba despre persoanele care se află în izolare la domiciliu și cele care se confruntă cu diverse afecțiuni cornice și nu au voie să părasească locuința. În acest sens, Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat a alocat din bugetul local suma de 400.000 lei. Pachetele cu alimente vor fi distribuite la domiciliul persoanelor vulnerabile de către reprezentantii Direcției de Asistență Socială. Un pachet cu produse alimentare pentru o persoană are valoarea de 50 lei și se distribuie o dată la 4 zile.

De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care au nevoie de sprijin pot apela în această perioadă la Direcția de Asistență Socială din Râmnicu Sărat, pentru a solicita ajutor în achiziționarea de alimente, medicamente sau alte produse necesare. În astfel de cazuri, asistenții sociali și voluntarii se vor ocupa doar de achiziția produselor, plata fiind suportată de solicitant.

Direcția de Asistență Sociala din Râmnicu Sărat a realizat și un plan de acțiune pentru perioada următoare. Angajații instituției au împărțit orașul în șapte sectoare, de care vor răspunde câte un salariat împreună cu grupuri de voluntari. Pentru că în această perioadă creșele, cabinetele medicale școlare și Centrul de Zi Piticii și-au suspendat activitatea, angajații acestor structuri vor da o mână de ajutor colegilor angrenați în acțiuni sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 50