MĂSURI URGENTE DISPUSE ÎN MUNICIPIUL RÂMNICU SĂRAT, ÎN CADRUL COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

0
1853
Sursa foto:Arhivă

Ca urmare a emiterii de către Ministerul Afacerilor Interne a ordonanței militare prin care sunt dispuse o serie de măsuri, primarul Sorin Cîrjan a convocat astăzi, prin videoconferință, Comitetul Local pentru Situații de Urgență. În cadrul acesteia s-au stabilit măsuri ce vor fi aplicate la nivelul comunității râmnicene. Astfel, Direcția de Asistență Socială (DAS) se va ocupa de acordarea unui pachet minim cu hrană pentru o perioadă determinată de timp, persoanelor vulnerabile, aflate în autoizolare.

De asemenea, DAS Râmnicu Sărat va centraliza persoanele de peste 65 de ani, în vederea aplicării măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 2. Potrivit art. 8 din ordonanță ,,autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor”. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis ca toate acțiunile de ajutorare a persoanelor vulnerabile să se desfășoare doar prin Direcția de Asistență Socială (DAS). Pe de altă parte, administrația locală anunță că toți cei interesați să-și ofere serviciile, în mod voluntar, urmând a contacta conducerea instituției.

Tot în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a hotărât impunerea achiziționării unor atomizoare pentru realizarea dezinfecției zilnice de către Asociațiile de Proprietari. Aceste activități se vor realiza zilnic, în fiecare scară de bloc. Angajații Acvaterm vor continua activitățile de dezinfectare stradală și a zonelor pietonale și vor fi extinse, împreună cu Administrația Domeniului Public, care va acționa cu personal și echipamente proprii.

Polițiștii locali alături de polițiștii municipali se vor ocupa cu întocmirea listei societăților comerciale de care trebuie să-și suspende activitatea. ,,Art. 2. alin. (1) din ordonanța militară prevede că ,,se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie”.

Vestea bună este că rămân deschise, în Piața municipală din Râmnicu Sărat, lăptăria, piața de produse agro-alimentare, piața de zarzavaturi, magazinele cu produse pentru hrana animalelor. Pe de altă parte, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 2, spațiile industriale din zona pieței municipale își vor sista activitatea.

În ceea ce privește circulația rutieră s-a analizat măsura restricționării accesului rutier pe anumite străzi, Poliția Municipală urmând să prezinte un plan de măsuri care va fi aprobat mâine, în cadrul unei noi ședințe a Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Poliția Municipală și Poliția Locală vor pune în aplicare măsurile stabilite prin ordonanță. De asemenea, administrația locală va solicita de la Direcția de Statistică o evidență exactă a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, pentru identificarea persoanelor vulnerabile.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis ca Spitalului Municipal Râmnicu Sărat să îi fie distribuite 600 din cele 700 de combinezoane și jumătate din cele 8750 de măști primite ca donație. Celelate materiale vor fi distribuite instituțiilor publice locale, în baza necesarului acestora, prioritate având cei care se află în pima linie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =